Wykonanie
- 300 ml
śmietany kremówki- ok. 200 ml
mleka- 2 płaskie łyżeczki
żelatyny- 3 łyżki gorącej
wody- 2 łyżki
cukru- 150g
białej czekoladySposób przygotowaniaDo garnuszka wlewamy
śmietankę,
mleko,
czekoladę,
cukier.Podgrzewamy wszystkie składniki, pamiętając o tym aby nie zagotować masy.Kiedy
czekolada rozpuści się, zdejmujemy z ognia.Kolejnym krokiem jest przygotowanie
żelatyny - zalewamy ją odrobiną zimnej
wody. Czekamy aż spęcznieje i zalewamy gorącą
wodą. Mieszamy do rozpuszczenia, po czym dodajemy do masy. Wszystko razem mieszamy.Należy przygotować foremki na nasz deser. Formę proponujemy posmarować
masłem, przed przelaniem masy.Kiedy już gotowe są pucharki, przelewamy masę, po czym studzimy panna cottę przez ok 2 godziny w lodówce.Deser można podawać z
musem owocowym lub świeżymi
owocami.