Wykonanie
Przez mojego
męża okrzyknięte
mlekiem spirytusowym ;)Proste, szybkie, w sam raz na imprezę do
drinków!składniki:
mleko skondensowane słodzone w puszce
mleko skondensowane niesłodzone
mleczko kokosowe0,25
spirytusuDo słoja lub innego szczelnego pojemnika szklanego wlewamy wszystkie składniki i mieszamy. Tylko dokładnie, żeby grudki z
mleka kokosowego nie zostały, można ewentualnie
likier zmiksować.Odstawiamy na 3-4 dni do lodówki i voila!Można także zalać najpierw samo
mleko kokosowe spirytusem i odstawić do lodówki na 3-4 dni, następnie dodać pozostałe składniki i znowu odstawić na kilka dni. Tym sposobem
nalewka dłużej poleży w lodówce i
alkohol nie będzie się oddzielał od reszty. U mnie za długo taki
likier nie leżakuje więc, stosuję szybszy sposób ;)
DrinkiGenialnie smakuje ze zwykłym
mlekiem i plasterkiem
pomarańczy.Można także spróbować dodać
truskawki, trochę soku z
jabłka i
limonki.Naprawdę polecam!