Wykonanie
Poniżej przedstawiam Wam sprawdzony przepis na chlebek z
otrębów . Swego czasu miałam fazę i piekłam go dwa
razy w tygodniu. Ostatnio mi się przypomniało i upiekłam znowu. Jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, czyli taki jak lubię :)Poniżej taki wyglądający jak ciasto:Składniki:
otręby owsiane - 12 łyżek
otręby pszenne - 6 łyżek3
jajka1 torebka suchych
drożdży1/2 drobno posiekanej
cebuli1-2 łyżki ciepłej
wodysól do smakuPrzygotowanie:Wszystkie składniki należy ze sobą dobrze wymieszać i odstawić na około 10 minut.Następnie wymieszać je jeszcze raz i przełożyć do formy (ta porcja jest na małą keksówkę).Pieczemy w 180 stopniach około 50-60 minut.Ja do smaku dodaję
oregano i
suszone pomidory, drobno pokrojone. Kombinowałam też z
kminkiem i
ziarnami słonecznika.Polecam!