Wykonanie

SKŁADNIKI- paczka
szpinaku- 2 sznycle z
indyka-3-4 łyżki
śmietany-
pieprz mielony-
ser mozzarella- jarzynka lub
vegeta do smaku- łyżka
masła- ząbek
czosnkuWYKONANIE:Na patelni rozpuszczamy
masło kładziemy
szpinak wyciskamy ząbek
czosnku i dusimy chwilkę następnie wlewamy
śmietanę doprawiamy do smaku
pieprzem, jarzynką i sos gotowy .Sznycel kładę na nagrzanej patelni bez dodatku tłuszczu zarumieniam go przekręcając co chwila z obu stron.Tak obrumieniony sznycel układam na sosie
szpinakowym i duszę na małym ogniu aż będzie miękki na minutkę przed podaniem na każdy kawałek
indyka układam plaster
sera mozzarelli jak
ser zacznie się rozpuszczać wtedy danie jest gotowe do wyłożenia na talerz .Sznycle z
indyka są dosyć grube więc proponuje każdy przekroić im cieńszy to szybciej się poddusi .