Wykonanie
Oto propozycja s macznego śniadania dla zwolenników
kokosowych pyszności. Kiedy będziecie je przygotowywać, warto zadbać o to, by
jabłka były miękkie, ale się nie rozpadły. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje. Przepis zaczerpnęłam stąd.Składniki na 2 porcje

½ szklanki
kaszy kuskususzklanka
mleka kokosowegojabłko2 łyżki
wiórków kokosowych4 łyżki
płatków migdałowych1 – 2 łyżeczki
mioduszczypta
soliłyżeczka
siemienia lnianego·Przygotowanie:
Mleko kokosowe zagotować ze szczyptą
soli. Gorącym
mlekiem kokosowym zalać
kuskus, przykryć talerzykiem - odstawić na jakieś 5 minut.
Wiórki kokosowe uprażyć na patelni – odłożyć,
płatki migdałowe także uprażyć na suchej patelni i odłożyć.
Jabłko obrać ze skorki, pokroić w kostkę wrzucić na rozgrzaną patelnię, polać łyżeczką
miodu i chwilę karmelizować.Napęczniały
kuskus spulchnić widelcem, dodać połowę
migdałów, uprażone
jabłko i
wiórki kokosowe - wymieszać.
Śniadaniową kaszę posypać
płatkami migdałowymi,
siemieniem lnianym i ewentualnie dodać jeszcze jedną łyżeczkę
miodu.