Wykonanie
            Składniki na 4 porcje:1 opakowanie 
galaretki truskawkowej500 ml 
wody500 ml 
mlekacukier10 g 
żelatyny200 ml musu z 
truskawekMus z 
truskawek przygotowałam latem. Zmiksowane 
owoce w pojemnikach zamroziłam, tak aby zimą móc wykorzystać przygotowany wcześniej mus i przypomnieć sobie 
owocowe smaki lata:)
Galaretkę wsypujemy do wrzącej 
wody. Mieszamy aż się rozpuści. Gdy ostygnie rozlewamy do przezroczystych pucharków lub szklanek. Następnie wstawiamy do lodówki do czasu aż 
galaretka stężeje.
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości ciepłej 
wody. Następnie płyn mieszamy z gorącym 
mlekiem. Słodzimy do smaku. Ostudzonym płynem uzupełniamy pucharki z 
truskawkową galaretką. Wstawiamy do lodówki.Gdy całość zastygnie deser będzie gotowy do jedzenia.Ilość warstw zależy od nas. U mnie są 2 warstwy 
czerwonej galaretki, 2 białej 
galaretki, a na samym wierzchu dodałam jeszcze mus z 
truskawek.

