Wykonanie
Zwykle rano na moim
stole królują
płatki z
mlekiem, owsianka lub coś podobnego. Dziś jednak naszła mnie niesamowita ochota na placki, racuszki, naleśniki... I wyczarowałam sobie takie oto owsiane placki.Wyszły przepyszne! Szybkie w wykonaniu, coś w sam raz dla niecierpliwych.
Jadłam je z
masłem orzechowym i
dżemem wiśniowym.Idealny początek dnia.

/Oat-
bran pancakes(scroll down to see a recipe in English)Składniki:2-3 łyżki
mąki owsianejłyżka
otrąb pszennych*2 łyżki
mąki pszennej pełnoziarnistejpół szklanki
mlekajajkołyżeczka
oleju kokosowego/masła/zwykłego
oleju1/8 łyżeczki
sody oczyszczonejPrzygotowanie:Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto powinno
mieć dość gęstą konsystencję. Smażyć na suchej patelni.

Ingredients:2-3 tablespoons oat
floura tablespoon wheat
bran*2 tablespoons whole-wheat
flour1/2 cup of semi-skimmed milk1 egga teaspoon of coconut oil / butter / oil1/8 teaspoon baking
sodaPreparation:Mix all ingredients thoroughly. The dough should have a quite thick consistency. Fry on pan without additional fat.

*
Otręby przed dodaniem zmieliłam w młynku do
kawy, ale myślę, że spokojnie można pominąć ten punkt.*I have minced wheat
bran before adding, but I think you can skip this.