Wykonanie
Mleko bezlaktozowe to moim zdaniem jeden z najlepszych kulinarnych wynalazków ostatnich dwudziestu lat. Uniezależnia osoby z nietolerancją od specyficznego w smaku
mleka sojowego, a do tego od niedawna nie jest już towarem luksusowym - jeszcze kilka lat temu jego średnia cena wahała się w granicach 7-12 zł za litr, dziś dostać je możemy w cenie ok. 3 złotych i to nawet w dyskontach :)Oprócz
mleka bezlaktozowego użyć można oczywiście
sojowego, choć ja osobiście go nie lubię, dobrym pomysłem jest też na przykład
mleko owsiane.Gdy mamy już
mleko i tak obfity w
owoce sezon jak teraz, ogranicza nas jedynie wyobraźnia :) Ja do swojego koktajlu użyłam jednego
jabłka, jednego
kiwi i jednego
banana, do tego niecałej szklanki
mleka.

Wszystko wystarczy wrzucić do naczynia i zblendować :D Ilość
mleka zależy od naszych indywidualnych upodobań, im więcej, tym nasz koktajl będzie rzadszy, proste. Konfiguracja
owoców również zależy od nas, mamy więc dziś zamiast przepisu pełną dowolność ;)Smacznego!