Składniki:galaretka truskawkowa 1 sztgalaretka cytrynowa 1 sztżelki i owoce (truskawki, borówki) do dekoracjiPrzygotowanie:Każdą z galaretek osobno rozpuścić w 1 szklance gorącej wody (połowie ilości podanej w instrukcji na opakowaniu).Do kieliszków (ja użyłam plastikowych) włożyć żelki, drobne owoce typu borówki, poziomki lub kawałki truskawek. Zalać galaretką, wstawić do lodówki. W tężejącą galaretkę wetknąć patyczki do lodów lub kawałki słomek. Gdy galaretka stanie się twarda kieliszek zanurzyć na 2-3 sekundy w gorącej wodzie i wyjąć galaretkowy lizak z foremki. Schłodzić.W podobny sposób można przygotować mini babeczki galaretkowe - do naszych użyłam pokrojonych w kostkę żelek-pianek i truskawek.I m bardziej kolorowo, tym większy efekt "WOW" ;)