Wykonanie
Serowe paluchy są pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu, możecie również użyć 2 opakowań
ciasta francuskiego, wtedy omijamy część z przecinaniem, bo 2
ciastem przykryjemy pierwsze.

Składniki:- 1 opakowanie
ciasta francuskiego,-
ser żółty (ok.150g),- 1
jajkoRozwinąć arkusz
ciasta francuskiego (najlepiej wcześniej wyciągnąć z lodówki, żeby miało temperaturę pokojową), przeciąć na pół. Jedną część posmarować rostrzepanym
jajkiem, zetrzeć
ser na tarce i posypać posmarowane
jajkiem ciasto, można
ser lekko docisnąć. Przykryć drugą częścią
ciasta francuskiego i znowu posmarować
jajkiem, a na górę zetrzeć
ser.Przygotowane ciasto pokroić w paski szerokośći 1 , 5 - 2 cm. Jeden pasek chwycić za dwa końce i skręcić w przeciwnych kierunkach, jak sprężynkę. Tak postępować z każdym paskiem po kolei. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze zachowując odstępy (ok.2cm). Końce paluchów można przycisnąć do blachy. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 º C i piec przez 12-15min.

Smacznego,
Kasia ; )