Wykonanie
Roladki z
indyka otulone chrupiącym
boczkiem i roztopionym
żółtym serem w środku są ciekawym pomysłem na obiad, a do tego są proste w przygotowaniu.

Składniki:- 5
filetów z piersi indyka,- 5 plastrów
boczku,- 5 kawałków lub plastrów
sera,-
sól,
pieprz do smaku,Rozbić kotelty z
indyka, następnie przyprawić
solą i
pieprzem do smaku (należy pamiętać, że
boczek sam w sobie jest słony, więc nie przesadzić z
solą). Kotlety układać po kolei na plasterkach
boczku, położyć kawałek
żółtego sera i zwinąć w roladę. Roladki spiąć za pomocą wykałaczek, ułożyć na grillu elektrycznym (oczywiście można też grillowac w ogródku), obracać co kilka minut aż będą chrupiące z obu stron, pod koniec można wyjąć wykałaczki i jeszcze chwile trzymać na grillu.

Smacznego,
Kasia ;)