ßßß
Składniki:- 150 - 200g makaronu rurki,- 500g mięsa mielonego,- 400g pomidorów z puszki,- 150g sera,- 1 cebula biała,- 1 cebula czerwona,- sól, pieprz do smaku,- 1 łyżka masła.Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebule obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, na rozgrzanej patelni. Mięso mielone przyprawić do smaku i dodać do cebuli. Smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Makaron odcedzić. Do mięsa mielonego wlać pomidory z puszki i całość chwilę podgrzewać na patelni. Żółty ser zetrzeć na tarce. Połowę farszu ułozyć w naczyniu żaroodpornym, następnie makaron i resztę farszu. Na wierzch zetrzeć ser i włożyć do piekarnika na 10-15 min, aż ser się rozpuści.
Smacznego, Kasia ;)