Wykonanie
Dzisiaj na obiad pieczona noga z
inydka, tak dla odmiany z
ketchupem.
Mięso z indyka odpowiednio zamarynowane jest w efekcie końcowym bardzo soczyste.

Składniki:- 2 pałki z
indyka (ok.750g jedna),- 1/2 szklanki
ketchupu,- 2 łyżki
papryki słodkiej czerwonej,-
sól,
pieprz do smaku,- 3 łyżki
oleju,
Mięso umyć i oczyścić. Przełożyć do miski, a następnie przyprawić. Całą nogę z
indyka natrzec
papryką czerwoną,
solą i
pieprzem. Nasmarowac dokładnie
ketchupem. Miskę wraz z
indykiem przykryć folią spożywczą i wkłożyc do lodówki na kilka godzin. Przed pieczeniem nogę z
indyka nasmarować
olejem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 1,5 godziny w temp. 180 st. C. W czasie
pieczenia mięso można przewracać. Gotowe
mięso wyciągnąć z pieca, podawać z
ziemniakami i ulubioną surówką.

Smacznego,
Kasia ; )