ßßß Cookit - przepis na Filetowane udka kurczaka w miodzie z cebulką

Filetowane udka kurczaka w miodzie z cebulką

nazwa

Wykonanie

Filetowane udka kurczaka już były, ale teraz w wersji słodkiej w miodzie z cebulką. Do przepisu można wykorzystać różne rodzaje mięsa. Udka z kurczaka wyszły soczyste, słodkie i bardzo aromatyczne. Naprawdę pyszne, a przepis powstał przez przypadek, bo miało być bez panierki i z miodem.
Składniki:
- 500g filetowanych udek z kurczaka,
- 2 łyżki miodu,
- 1 cebula,
- 1 łyżka papryki słodkiej,
- sól, pieprz do smaku,
- 1 łyżka oleju,
F ilety z udek umyć, przyprawić solą i pieprzem, dodać łyżkę papryki i miód. Wszystko wymieszać w misce. Cebulę pokroić w paseczki. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju i dodać mięso, smażyć na średnim ogniu (uważać, żeby się nie przypaliły). Od czasu do czasu mieszać. Jak mięso będzie podsmażone z dwóch stron
(po ok. 15 minutach), wtedy dodać pokrojoną cebulę. Smażyć razem aż mięso będzie gotowe.
Smacznego, Kasia ; )
Źródło:http://katarzynagotuje.blogspot.com/2013/04/filetowane-udka-kurczaka-w-miodzie-z.html