Wykonanie
Filetowane
udka kurczaka już były, ale teraz w wersji słodkiej w miodzie z
cebulką. Do przepisu można wykorzystać różne rodzaje
mięsa.
Udka z kurczaka wyszły soczyste, słodkie i bardzo aromatyczne. Naprawdę pyszne, a przepis powstał przez przypadek, bo miało być bez panierki i z
miodem.

Składniki:- 500g filetowanych
udek z kurczaka,- 2 łyżki
miodu,- 1
cebula,- 1 łyżka
papryki słodkiej,-
sól,
pieprz do smaku,- 1 łyżka
oleju,F ilety z udek umyć, przyprawić
solą i
pieprzem, dodać łyżkę
papryki i
miód. Wszystko wymieszać w misce.
Cebulę pokroić w paseczki. Rozgrzać na patelni łyżkę
oleju i dodać
mięso, smażyć na średnim ogniu (uważać, żeby się nie przypaliły). Od czasu do czasu mieszać. Jak
mięso będzie podsmażone z dwóch stron(po ok. 15 minutach), wtedy dodać pokrojoną
cebulę. Smażyć razem aż
mięso będzie gotowe.

Smacznego,
Kasia ; )