Wykonanie
Nie podaję ilości składników, bo zależy to od ilości i wielkości
papryk.

* kolorowe
papryki*
fasolka szparagowa ugotowana*
pieczarki pokrojone na małe kawałki*
masło do duszenia
pieczarek i wysmarowania naczynia żaroodpornego (używam light)*
pieprz i
sól*
ser żółty tarty (używam light)
Papryki umyłam, przekroiłam i wydrążyłam z nich gniazda nasienne. Połówki
papryk można lekko posolić i odstawić na kilka minut.W tym czasie
fasolkę szparagową umyłam, pokroiłam na małe kawałki i obgotowałam w osolonym wrzątku.
Pieczarki obrałam i również pokroiłam na dość małe kawałki i udusiłam na
maśle.Wymieszałam razem warzywa i doprawiłam
solą i
pieprzem. Napełniłam połówki
papryk tak powstałym farszem i posypałam tartym
serem.Ułożyłam je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym
masłem i zapiekałam w temp. 200st przez 20 minut.