składniki* 1 opakowanie podłużnych biszkoptów(jak do tiramisu)masa serowa* 750 g serka homogenizowanegobrzoskwiniowego* 150 ml mleka skondensowanego niesłodzonego* 2 łyżki żelatynymasa brzoskwiniowa* 1 puszka brzoskwiń w syropie* 3 łyżki żelatynySposób wykonaniaBiszkoptami wyłożyć dno kwadratowej tortownicy (24/24 cm), biszkopty nasączyć delikatnie syropem brzoskwiniowym.Obie porcje żelatyny namoczyć w osobnych naczyniach w niewielkiej ilości wody.Brzoskwinie z resztą syropu zmiksować, żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali i wymieszać z musem brzoskwiniowym. Zostawić do lekkiego stężenia.Ubić mleko skondensowane, aby powstała piana, dodać serek homogenizowany i razem zmiksować.Żelatynę (2 łyżki) rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali, letnią dodać do masy serowej ( przed dodaniem do masy serowej, żelatynę można zahartować dodając do niej 2 łyżki masy i wymieszać) i zmiksować.Masę serową wyłożyć na biszkopty.Na masę serową wyłożyć mus brzoskwiniowy i delikatnie zamieszać po całej powierzchni łyżką, aby delikatnie połączył się z masą serową i utworzyła się delikatna mozaika.Całość wstawić na kilka godzin do lodówki w celu stężenia.