ßßß Cookit - przepis na Brzoskwiniowy sernik na zimno

Brzoskwiniowy sernik na zimno

nazwa

Wykonanie

składniki
* 1 opakowanie podłużnych biszkoptów(jak do tiramisu)
masa serowa
* 750 g serka homogenizowanego brzoskwiniowego
* 150 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
* 2 łyżki żelatyny
masa brzoskwiniowa
* 1 puszka brzoskwiń w syropie
* 3 łyżki żelatyny
Sposób wykonania
Biszkoptami wyłożyć dno kwadratowej tortownicy (24/24 cm), biszkopty nasączyć delikatnie syropem brzoskwiniowym.
Obie porcje żelatyny namoczyć w osobnych naczyniach w niewielkiej ilości wody.
Brzoskwinie z resztą syropu zmiksować, żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali i wymieszać z musem brzoskwiniowym. Zostawić do lekkiego stężenia.
Ubić mleko skondensowane, aby powstała piana, dodać serek homogenizowany i razem zmiksować.
Żelatynę (2 łyżki) rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali, letnią dodać do masy serowej ( przed dodaniem do masy serowej, żelatynę można zahartować dodając do niej 2 łyżki masy i wymieszać) i zmiksować.
Masę serową wyłożyć na biszkopty.
Na masę serową wyłożyć mus brzoskwiniowy i delikatnie zamieszać po całej powierzchni łyżką, aby delikatnie połączył się z masą serową i utworzyła się delikatna mozaika.
Całość wstawić na kilka godzin do lodówki w celu stężenia.
Źródło:http://mixsmaku.blogspot.com/2015/06/brzoskwiniowy-sernik-na-zimno.html