Wykonanie
składniki* 3-4 łyżki pasty miso* 1 saszetka
bulionu dashi bonito (1 łyżka)* 1 opakowanie
sera tofu twardego* 1 łyżka
glonów wakame* 1-2 łyżki prażonego
sezamuSposób wykonania
Glony wakame namoczyć według przepisu na opakowaniu.Zagotować 1 l
wody, wsypać
bulion dashi, oraz
tofu pokrojone w kostkę, chwilę pogotować na delikatnym ogniu.Zestawić garnek z ognia, rozmieszać w szklance pastę miso z gorącym
bulionem, wlać do garnka i wymieszać.Do miseczek wsypać po trochu
sezamu, dodać namoczone i pocięte
glony wakame, a następnie wlać zupę miso z
tofu.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.