ßßß
składniki* 3-4 łyżki pasty miso* 1 saszetka bulionu dashi bonito (1 łyżka)* 1 opakowanie sera tofu twardego* 1 łyżka glonów wakame* 1-2 łyżki prażonego sezamuSposób wykonaniaGlony wakame namoczyć według przepisu na opakowaniu.Zagotować 1 l wody, wsypać bulion dashi, oraz tofu pokrojone w kostkę, chwilę pogotować na delikatnym ogniu.Zestawić garnek z ognia, rozmieszać w szklance pastę miso z gorącym bulionem, wlać do garnka i wymieszać.Do miseczek wsypać po trochu sezamu, dodać namoczone i pocięte glony wakame, a następnie wlać zupę miso z tofu.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.