Wykonanie

składniki* 1 i 2/3 szklanki
mąki pszennej* 200 g miękkiego
masła* 1/2 szklanki
cukru pudru* 1 szklanka
wiórków kokosowych* 1 łyżeczka
proszku do pieczenia* 1
cukier wanilinowySposób wykonania
Masło utrzeć z
cukrem i
cukrem wanilinowym, dodać połowę
mąki przesianej z
proszkiem do pieczenia, utrzeć do połączenia, dodać resztę
mąki i połowę
wiórków kokosowych, utrzeć, na koniec dodać resztę wiórków, utrzeć, a następnie zagnieść ciasto tak aby było elastyczne.

Z ciasta odrywać kawałki wielkości
orzecha włoskiego, zrobić kulkę, spłaszczyć na medalion, a następnie odcisnąć wzorek widelcem wcześniej zanurzonym w
mące aby się nie przykleił.


Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 175 °C, ok. 15 min.Upieczone wyjąc na kratkę do studzenia.