Wykonanie

składniki* 1 kg
kapusty kiszonej* 1/2 kg
grochu łuskanego*
pieprz ziołowy*
sól*
pieprz czarny świeżo mielonySposób wykonania
Groch namoczyć, ugotować do miękkości tak aby utworzył papkę, nieco ostudzić i zmiksować.
Kapustę odcisnąć z soku, sok zachować, wypłukać, wrzucić do garnka zalać
wodą, zagotować i odcedzić, następnie wlać niewielką ilość
wody i ugotować do miękkości. Do
kapusty dodać zmiksowany
groch, dodać
pieprz ziołowy,
sól,
pieprz naturalny, wszystko wymieszać i chwilę poddusić cały czas mieszając. W razie gdyby potrawa była zbyt mało kwaśna dolać nieco zachowanego soku, na koniec doprawić do smaku
solą i
pieprzem.

Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.