Wykonanie
            składniki* 6 
jajek* 1 szklanka 
mąki pszennej* 2 budynie (po 40 g) 
śmietankowe bez 
cukru (mogą być inne smaki)* 1 szklanka 
cukru* 1 łyżka 
octu* 1 łyżeczka 
proszku do pieczeniaSposób wykonaniaOddzielić 
białka od 
żółtek. 
Białka ubić na sztywno, wsypać 
cukier i dalej ubijać, aż piana będzie lśniąca, a 
cukier się rozpuści.Do 
żółtek dodać 
proszek do pieczenia i 
ocet, wymieszać. Powinny się spienić jak gdyby były utarte.Dodać 
żółtka do 
białek i wymieszać.Na koniec dodać przesianą 
mąkę wymieszaną z 
budyniem i delikatnie połączyć.Ciasto wlać do tortownicy (24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 180 stopni, ok 50 min.Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy 
biszkopt jest upieczony.Upieczony 
biszkopt wyjąć z tortownicy, ostrożnie usunąć papier do pieczenia i pozostawić na kratce do wystudzenia.
Biszkopt jest wysoki co pozwala na przekrojenie na trzy dość grube blaty.


Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.