Wykonanie
Pamiętam kiedy pierwszy raz poczułam smak domowej
czekolady mojej mamy...Jeszcze ciepła masa znikała w mojej buzi bardzo szybko.Za każdym razem skrobałyśmy z siostrą miskę aż zaczynała złowrogo skrzypieć.Dziś to ja robię
czekoladę, ale przepis, który Wam dzisiaj pokazuję nie jest tym, który znam z dzieciństwa.Ten jest szybszy, dużo szybszy. I ma zupełnie inny smak.Dostałam go od mojej kuzynki Uli.Kilka dni temu miałam ogromną ochotę na coś takiego, a mojej nie chciało mi się robić (
CUKIER I
MLEKO GOTUJE SIĘ AŻ 20 MINUT I TRZEBA MIESZAĆ..).Przy okazji przypominam inny przepis z
mlekiem w proszku TUTAJ .POTRZEBUJESZ:1
palma1 szkl
cukru2 łyżki
wody2 łyżki
kakao1 i 3/4 szkl przesianego
mleka w proszkuWYKONANIE:1.
Palmę,
wodę i
cukier rozpuścić.2.
Mleko i
kakao przesiać i połączyć z resztą, doprowadzając do wrzenia.3. Ciepłą masę przelać do naczynia i wystudzić w lodówce.
Smacznego!Pani M.