Wykonanie
            Nie ma nic lepszego jako przekąska niż pyszne, słodkie 
owoce. Jednak mogą nam się one znudzić, gdy jemy je ciągle w jednej i tej samej formie.Proponuję więc zapoznać się z poniższym przepisem na 
chipsy jabłkowe. Brak w nich dodatku 
cukru, więc możemy zajadać się nimi bez wyrzeczeń :)składniki:średniej wielkości 
jabłko, najlepiej słodkie
cynamonJabłko myjemy, nie musimy obierać go ze skórki.Wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy 
owoc w cienkie plastry, które 
potem dzielimy jeszcze na pół.Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na nim układami 
jabłka. Posypujemy je 
cynamonem. Możemy polać 
owoce miodem, ja jednak pomijam ten krok.
Jabłka wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 100 stopni przez około godzinę. Czas ten możemy zmniejszyć bądź zwiększyć w zależności od tego czy chcemy by 
chipsy były bardziej lub mniej chrupiące.Po upieczeniu odkładamy 
jabłka do ostygnięcia, po tym możemy się już nimi spokojnie zajadać :)



2000 wyświetleń za nami ! <3