Wykonanie
Dzisiaj na śniadanie postanowiłam przygotować coś, co całkiem niedawno widziałam w jednej ze
śniadaniowych telewizji.Polecam, bo oprócz ciekawego podania jest naprawdę smaczne.Zapraszam :)
Składniki, których będziemy potrzebować na 1 porcję:
bułka kajzerka1
jajkoszynka lub
boczek (1 plasterek)
ser żółty (jeden plasterek)
sól i
pieprzZ
bułki odcinamy jej wierzch i wybieramy miękki środek. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kosteczkę
szynkę (
boczek). Wrzucamy do środka
bułki.
Żółty ser kroimy na kosteczkę i wrzucamy na szyneczkę :)Na to wszystko wybijamy surowe
jajko. Solimy i
pieprzymy do smaku. Wstawiamy do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy około 10 - 15 minut aż
jajko się zetnie.
Bułka będzie chrupiąca.Ja zajadałam
bułkę nożem i widelcem. Chyba nie ma sposobu na zjedzenie jej "z ręki" jest bardzo ciepła :)Wykonanie dania w kilku fotkach poniżej: