ßßß Cookit - przepis na Krajanka malinowo-kokosowa

Krajanka malinowo-kokosowa

nazwa

Wykonanie

Kto powiedział, że pod koniec października nie można piec ciasta z... malinami? Oczywiście, że można! I to nawet ze świeżymi. Ot, taka urodzinowa zachcianka. Uwielbiam ten zapach pieczonych wiórek kokosowych unoszący się po mieszkaniu...
Składniki
-300 g mąki pszennej
-1/2 szkl. cukru
-200 g masła
-2 jajka
-50 g wiórek kokosowych
-300 g malin
Przygotowanie
Masło, cukier i mąkę utrzeć (lub zagnieść) do konsystencji kruszonki. Odłożyć 80g powstałej masy do drugiej miseczki i wymieszać z wiórkami.
Do pozostałej części 'kruszonki' dodać jajka i całość dokładnie zmiksować na jedndolitą masę, a następnie zagnieść. Blachę (najlepiej ok 22x33cm) posmarować tłuszczem i posypać kaszą manną (lub użyć papieru do pieczenia). Wyłożyć powstałym ciastem. Wysypać na nie maliny, a na wierzch kokosową kruszonkę.
Piec ok. 40 minut w temp. 180st.
Źródło: Mienta
Smacznego :-)
Źródło:http://zielonakuchnia.blogspot.com/2012/10/krajanka-malinowo-kokosowa.html