Wykonanie
Kiedyś zaciekawił mnie przepis na takowe placuszki u, bodajże, Ilki. Jednak później, kiedy chciałam je zrobić na wycieczkę rowerową, za nic nie mogłam go odnaleźć. Ostatnio przypadkiem trafiłam na podobne u Ireny i Andrzeja . Faktycznie, świetne w smaku. Chociaż na przyszłość marzy mi się większa ilość mojego ulubionego
serka ;-)Składniki-500 g
serka wiejskiego-3
jajka-2 szklanki
mąki-50 g rozpuszczonego
masła-szklanka kwaśnej
śmietany-szczypta
soliPrzygotowanieUbić
jajka z
cukrem i
solą. Dodać odciśnięty
serek wiejski i półtorej szklanki
mąki. Wyrobić ciasto. Resztę
mąki wysypać na stolnicę i formować na niej grube jak palec placuszki. Smażyć na złoto na
maśle. Podawać z kwaśną
śmietaną.