Wykonanie
Jak już zdążyliście zauważyć uwielbiamy zupy, w szczególności kremy warzywne. Są one, zdrowe, pożywne i tanie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzają się, gdy jesteśmy na diecie lub gdy chcemy przygotować obiad na dwa lub trzy dni. Krem z
papryki to zdecydowanie jeden z naszych faworytów, jego słodki i głęboki smak zachwyca, a o zdrowotnych wartościach
papryki, chyba nie musimy wspominać.
Składniki:- 4 duże
papryki- 1,5 litra
bulionu warzywnego (przepis znajdziecie tutaj) pamiętajcie, że tylko samodzielnie przygotowany
bulion będzie zdrowy- 2 ząbki
czosnku- łyżeczka
papryki słodkiejSposób przygotowania:1.
Papryki, myjemy, przekrajemy, oczyszczamy z nasion.2. Następnie
papryki i nieobrany
czosnek pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.3. Po wyjęciu z piekarnika, gorącą
paprykę wkładamy do foliowej reklamówki i zamknięte zostawiamy na 10 minut.4.
Potem skórka powinna sama odchodzić.5. Obrane
papryki i
czosnek wrzucamy do gorącego
bulionu, blendujemy, ewentualnie doprawiamy.6. Zupę podajmy ze świeżymi
bagietkami.Smacznego!