Wykonanie
Dzisiaj przygotowałyśmy dla Was propozycję na idealną i ekspresową w przygotowaniu imprezową przekąskę. Przepis ten był już wielokrotnie sprawdzany na znajomych:) i zawsze okazywał się wielkim sukcesem, a znajomi pytali o przepis. Zapraszamy do wypróbowania!!!P.S. niedługo na blogu pojawi się więcej imprezowych inspiracji!
Składniki:1 opakowanie
kabanosów1 gruby plaster
pomarańczy1 plaster
cytryny1/2 szklanki
sosu sojowego2 łyżki słodkiego
dżemu żurawinowegoSposób przygotowania:1. Kroimy
kabanosy na ok. 5 cm kawałki2. Przygotowujemy zalewę: wyciskamy
pomarańczę,
cytrynę i dolewamy
sos sojowy do miski. Dodajemy łyżkę
dżemu żurawinowego. Wszystko dokładnie mieszamy.3. Do gotowej zalewy dodajemy nasze pokrojone wcześniej
kabanosy.
4. Miskę zakrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki do czasu przyjścia gości, aby
kiełbaski dobrze przeszły smakiem i żebyśmy
mieli czas na resztę przygotowań.5. Po upływie czasu pieczemy
kiełbaski z całą zalewą przez ok 5-6 minut, w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni.6. Po upieczeniu przekładamy na półmisek i
kiełbaski nakłuwamy krótkimi wykałaczkami, aby nasi goście nie
mieli problemów z ich jedzeniem:)Smacznego!Zapraszamy wszystkich czytelników bloga do polubienia naszego fanpage na facebooku. gdzie już niedługo znajdziecie jeszcze więcej ciekawych inspiracji i informacje o nowych postach!