Wykonanie
Choć na naszym blogu zazwyczaj goszczą raczej łagodne dania to dzisiaj chciałybyśmy Wam zaproponować coś zupełnie innego. Dlatego też mamy dla Was przepis na pikantny
sos pomidorowy, z
kiełbasą pepperoni i
białą fasolą. Jak już wspomniałyśmy w tytule jest to przepis autorstwa Nigelli Lawson, która jest niekwestionowaną królową ekspresowej kuchni. Zapraszamy do wypróbowania!

Porcja dla 2-3 osóbSkładniki:-200g
makaronu typu Corals (niewielkie,krótkie rurki)-1 puszka krojonych
pomidorów (400g)-1 puszka
białej fasoli (400g)-100g pokrojonej w cienkie plasterki, pikantnej
kiełbasy pepperoni-
natka pietruszkiSposób przygotowania:1. Nastawiamy garnek z osoloną
wodą. Gdy
woda zacznie bulgotać dodajemy
makaron i gotujemy przez 9-11 minut do czasu aż
makaron będzie al dente.2. W międzyczasie na dużej patelni smażymy przekrojone na pół plasterki pepperoni , do czasu aż będą chrupiące.

3. Następnie na patelnię dodajemy
białą fasolę i krojone
pomidory. Gotujemy, aby sos się zagrzał.4. Do gotowego sosu dodajemy odcedzony
makaron. Dokładnie wszystko mieszamy.

5. Siekamy na drobno
natkę pietruszki.6. Nakładamy sos na talerz i posypujemy
natką.

Smacznego!