ßßß Cookit - przepis na Filet rybny z czosnkiem i ziołami

Filet rybny z czosnkiem i ziołami

nazwa

Wykonanie

składniki:
filet rybny
2 ząbki czosnku, przyprawy
pergamin do smażenia
olej
sposób przygotowania :
.
Patelnię rozgrzewamy (najlepiej teflonową), nie dodając tłuszczu.
W miseczce, 2 łyżki oleju mieszamy z przyprawami i wyciśniętym czosnkiem.
Smarujemy ryby mieszanką z miski. Na jednej połowie pergaminu układamy filet, drugą przykrywamy rybę od góry. Kładziemy na patelni i smażymy na średnim ogniu przez 5 minut z każdej strony. Po usmażeniu, ściągamy papier i układamy gotowe danie na talerzu.
Źródło:http://eatratatouille.blogspot.com/2014/06/filet-rybny-z-czosnkiem-i-zioami.html