Wykonanie
Porcja dla całej rodzinyczas przygotowania 30 min + chłodzenie 3 godzinyskładniki:
ciastka holenderskie - 1 paczkapół kostki
masła 500ml
śmietany 36%2
białe czekolady2
gorzkie czekoladygalaretkaPrzygotowanie:gotujemy
galaretkę wg przepisu na opakowaniu. odstawiamy do stygnięcia. w tym czasie, miażdżymy
ciastka na pył dodajemy rozpuszczone
masło i razem mieszamy, wysypujemy na blasze i uklepujemy. wkładamy do lodówki.
Białą czekoladę rozpuszczamy w misce w kąpieli
wodnej, ciemną ścieramy na tarce,
śmietanę ubijamy i powoli do ubitej dodajemy płynna
czekoladę, gdy się ładnie połączy dodajemy wiórki z ciemnej
czekolady. wszystko mieszamy delikatnie i wylewamy na
ciastka. na wszystko wylewamy
galaretkę i wkładamy do lodówki czekając aż zwiąże.Chyba żę nie możemy czekać to wyjadamy łyżką :)(
śmietana przed ubiciem musi być mocno schłodzona )