SKŁADNIKI250g mąki125g masła1 jajko100g cukru pudruszczypta soliaromat waniliowyłyżeczka proszku do pieczeniaforemki do ciastamarmolada o różnych smakachSPOSÓB PRZYGOTOWANIAPołączyć mąkę z zimnym masłem (poszatkować nożem lub użyć robota kuchennego ). Wyłożyć tak wymieszaną mąkę z masłem i dodać resztę składników : cukier puder, jajko, szczyptę soli, aromat waniliowy, proszek do pieczenia .Zagnieść ciasto, a następnie rozwałkować na około 0,5 cm. W razie potrzeby podsypać odrobiną mąki . Wykrawać krążki o wielkości foremek. Wyłożyć foremki ciastem, ponakłuwać spody przy pomocy widelca. Ja w tym przepisie użyłam jednorazowych papierowych foremek do pieczenia, jeśli ktoś posiada metalowe należy ja posmarować masłem a dopiero potem wyłożyć ciastem.Ozdobić górną część ciasteczek przy pomocy resztek ciasta.Tak przygotowane foremki piec w nagrzanym do 170° C piekarniku przez około 15-20 minut.SMACZNEGO :)