ßßß Cookit - przepis na Zielono - czerwone

Zielono - czerwone

nazwa

Wykonanie

Dzień dobry!
Sesja nareszcie się skończyła i rozpoczęły się upragnione wakacje, więc można pozwolić sobie na chwilę relaksu. A żeby się za bardzo nie nudzić, czas wolny można spędzić w kuchni. :)
Pamiętacie jak ostatnio pisałyśmy, że żadna z nas nie przepada za awokado, otóż myliłyśmy się. Niedawno zrobiłyśmy pyszną pastę, która idealnie nadaje się na przekąskę między posiłkami np. na kanapkach, tostach lub grzankach.
Przygotowanie jej jest banalnie proste i zajmuje niewiele czasu, także jeśli ktoś z Was chciałby wypróbować nowe smaki to zapraszamy do eksperymentowania. :)
Pasta z awokado
Składniki:
1 awokado
pół cebuli
sok z połowy cytryny
pół pomidora bez skóry
bazylia - liście
Ilość porcji : 3
Sposób przygotowania:
Awokado obrać, wykroić pestkę, a następnie pokroić w kostkę. Cebulę i pomidora także kroimy w kostkę. Następnie wrzucamy to do miseczki, dodajemy sok z cytryny, liście bazylii oraz przyprawiamy wg uznania (jednak doradzam przyprawić dość mocno, gdyż w innym wypadku pasta może być zbyt mdła). Blenderujemy i gotowe. :)
Trzy Apetyczne
Źródło:http://trzyapetyczne.blogspot.com/2014/06/zielono-czerwone.html