Wykonanie
Dzień dobry!Sesja nareszcie się skończyła i rozpoczęły się upragnione wakacje, więc można pozwolić sobie na chwilę relaksu. A żeby się za bardzo nie nudzić, czas wolny można spędzić w kuchni. :)Pamiętacie jak ostatnio pisałyśmy, że żadna z nas nie przepada za
awokado, otóż myliłyśmy się. Niedawno zrobiłyśmy pyszną pastę, która idealnie nadaje się na przekąskę
między posiłkami np. na kanapkach, tostach lub grzankach.Przygotowanie jej jest banalnie proste i zajmuje niewiele czasu, także jeśli ktoś z Was chciałby wypróbować nowe smaki to zapraszamy do eksperymentowania. :)Pasta z
awokadoSkładniki:1
awokadopół
cebulisok z połowy
cytrynypół
pomidora bez skóry
bazylia - liścieIlość porcji : 3


Sposób przygotowania:
Awokado obrać, wykroić pestkę, a następnie pokroić w kostkę.
Cebulę i
pomidora także kroimy w kostkę. Następnie wrzucamy to do miseczki, dodajemy
sok z cytryny, liście
bazylii oraz przyprawiamy wg uznania (jednak doradzam przyprawić dość mocno, gdyż w innym wypadku pasta może być zbyt mdła). Blenderujemy i gotowe. :)Trzy Apetyczne