Wykonanie
Bardzo proste, szybkie w wykonaniu
ciasteczka.Potrzebne nam będą-
ciasto francuskie gotowe-
owoce mrożone (ja miałam
śliwki i
wiśnie)-roztrzepane
jajko do posmarowania-
mąka do oprószenia
owoców- opcjonalnie odrobina
cukru (jak ktoś woli słodsze, to z wierzchu możemy posypać
cukrem)
Owoce mrożone oprószamy
mąką (w sezonie moga to być świeże
owoce) ciasto kroimy w kwadraty i na środku każdego z nich układamy po
owocu, i zawijamy. Sposobów na zawinięcie jest kilka. Ja robiłam tak że naprzeciwległe boki po prostu sklejałam ze sobą. Z wierzchy smarujemy
jajkiem i jak ktoś chce możemy posypać dodatkowo
cukrem. Kombiwar nagrzewamy wcześniej, wyjmujemy z niego ruszt i
ciasteczka ułożone na papierze do pieczenia kładziemy na spodzie kombiwara. Pieczemy w temperaturze podanej na opakowaniu
ciasta francuskiego.

Ponieważ zdjęcie pochodzi z mojego archiwum, nie mam takich krok po kroku. Jak
będę je robiła ponownie to umieszczę więcej zdjęć