ßßß Cookit - przepis na Na jagodowo - porzeczkową nutę

Na jagodowo - porzeczkową nutę

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj spiekło mnie słońce straszebnie. Najlepszy sposób, który pamiętam jeszcze z dzieciństwa na ochłodzenie, to wysmarowanie poparzonych części ciała kefirem. A jeśli kefir poszedł w ruch, to kolejny koktajl popełniłam:-) Zobaczcie jaki cudny duet!
Składniki:
duży kubek kefiru,
mleko 1,5% - 100 ml,
jagody - 10 dkg,
czerwona porzeczka - 10 dkg,
opcjonalnie cukier – dodałam 3 łyżki.
Przygotowanie:
Parę szypułek porzeczek odłożyć do dekoracji. Wszystkie składniki zmiksować i podawać udekorowane odłożonymi porzeczkami.
Przepis dołączam do akcji:
Źródło:http://zaciszekuchenne.blogspot.com/2012/07/dzisiaj-spieko-mnie-sonce-straszebnie.html