Wykonanie
Nie ma nic lepszego niż kawałek domowej roboty
mięska na kromce świeżego
chleba.Proponowałam Wam już
Wędlinkę z
Indyka, a teraz polecam bardzo smaczny
schab.
Mieszanka przypraw nadaje mu przepysznego smaku, a sposób w jaki jest pieczony nie wysusza
mięsa. Przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje tylko chwilkę, a
potem robi się samo.Polecam na Wielkanocny stół.

Składniki:ok 1 kg
schabu bez kości1 łyżeczka suszonego
rozmarynu1 łyżeczka grubej
soli morskiej1 łyżeczka ziaren
pieprzu1 łyżeczka
goździków1 łyżeczka ziaren
kolendryW moździerzu utłucz wszystkie
przyprawy.
Schab umyj osusz i natrzyj
przyprawami. Schowaj do
torebki do pieczenia, zawiąż i schowaj do lodówki najlepiej na całą noc. Po tym czasie torebkę z
mięsem włóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 1 godzinę.
Mięso zostaw do wystudzenia w zamkniętej torebce. Przechowuj w lodówce owinięte folią aluminiową.

SMACZNEGO!


