ßßß Cookit - przepis na Schab Pieczony w Ziołach

Schab Pieczony w Ziołach

nazwa

Wykonanie

Nie ma nic lepszego niż kawałek domowej roboty mięska na kromce świeżego chleba.
Proponowałam Wam już Wędlinkę z Indyka, a teraz polecam bardzo smaczny schab. Mieszanka przypraw nadaje mu przepysznego smaku, a sposób w jaki jest pieczony nie wysusza mięsa. Przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje tylko chwilkę, a potem robi się samo.
Polecam na Wielkanocny stół.
Składniki:
ok 1 kg schabu bez kości
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
1 łyżeczka grubej soli morskiej
1 łyżeczka ziaren pieprzu
1 łyżeczka goździków
1 łyżeczka ziaren kolendry
W moździerzu utłucz wszystkie przyprawy.
Schab umyj osusz i natrzyj przyprawami. Schowaj do torebki do pieczenia, zawiąż i schowaj do lodówki najlepiej na całą noc. Po tym czasie torebkę z mięsem włóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 1 godzinę. Mięso zostaw do wystudzenia w zamkniętej torebce. Przechowuj w lodówce owinięte folią aluminiową.
SMACZNEGO!
Źródło:http://nikolodkuchni.blogspot.com/2013/03/schab-pieczony-w-zioach.html