Wykonanie

Wyjątkowo pyszna rolada. Szczególnie przypadnie do gusty lubiącym
mięso na słodko.Gorąco polecam na niedzielny obiad.

SKŁADNIKI:1 kg
schabu bez kości200 g
suszonych moreli100 g
migdałów3 łyżeczki
masłaoliwa z oliweklubczyksól,
pieprz
Schab dokładnie umyć i osuszyć. Rozciąć na około 2 cm płat. Oprószyć
solą i
pieprzem z obu stron.
Morele posiekać na małą kostkę a
migdały w paseczki. Płat
mięsa posypać dużą ilością
lubczyku i ułożyć
morele i
migdały. Zawinąć szczelnie w rulon i związać nicią.

Podsmażyć na
oliwie z każdej strony i umieścić w brytfannie. Wokół
mięsa można ułożyć jeszcze kilka
moreli.
Mięso posmarować na górze
masłem i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez półtorej godziny od czasu do czasu podlewając powstałym sosem.Podsmażyć na
oliwie z każdej strony i umieścić w brytfannie. Wokół
mięsa można ułożyć jeszcze kilka
moreli.
Mięso posmarować na górze
masłem i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez półtorej godziny od czasu do czasu podlewając powstałym sosem.