Wykonanie
Lemoniada kojarzy mi się z okropnie słodkim, wręcz mdlącym
napojem o landrynkowym smaku i kolorze, którą kiedyś można było kupić w kazdym sklepie. Były też różnego rodzaju proszki, które rozpuszczało się w wodzie, mieszało i po chwili otrzymywało się
napój gotowy do picia. Wolę nie mysleć co było w składzie tych produktów, ile
cukru. Dlaczego nie przygotować domowej lemoniady?
Do przygotowania 1 litra lemoniady potrzebujemy:- kubek
herbaty rooibos- pół
cytryny pokrojonej w pół plasterki-
wodę do uzupełnienia- 2-3 łyżeczki
mioduW kubku zaparzamy
herbatę, ja wykorzystałam mojego ulubionego ostatnio rooibosa. Studzimy i przelewamy do dzbanka lub karafki. Dodajemy
miód, plasterki
cytryny i uzupełniamy chłodną
wodą w 1 litra. Umieszczamy na kilka godzin do lodówki w celu schłodzenia.Smacznego!
Zgłaszam przepis: