Wykonanie
Wiosna natchnęła mnie do eksperymentu kulinarnego z
łososiem. Choć wielokrotnie miałam okazję kosztować potrawy, w których główną rolę odgrywała
ryba, to kombinacja, którą mam zamiar Wam dzisiaj przedstawić, przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Tak smacznego i soczystego
łososia chyba nie
mieliście jeszcze możliwości próbować.

Do przygotowania jednej porcji potrzebujemy:- filet z
łososia (kawałek o dowolnej wielkości)-
musztardę sarepską-
jogurt greckiW celu stworzenia marynaty należy wymieszać
musztardę z
jogurtem w proporcji 2:1 (2 łyżki
musztardy i 1 łyżka
jogurtu). Następnie tak przygotowaną zalewą natrzyjcie kawałki
łososia. Ułóżcie w żaroodpornym naczyniu papier do pieczenia, a następnie połóżcie na nim
rybę. Tak przyrządzone danie trzeba zapiekać przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.Mam nadzieję, że efekt zachwyci Was równie mocno, jak mnie.Smacznego!