ßßß
Do przygotowania 1 porcji potrzebujemy:- kaszę jaglaną (korzystałam z kaszy w woreczkach, wykorzystałam 1/3)- kilka pieczarek- świeże zioła- koncentrat pomidorowy- 1 czerwoną paprykę- opcjonalnie ser do posypaniaPrzekrójcie paprykę na dwie połówki, oczyśćcie, opłuczcie, a następnie osuszcie. Z kolei kaszę jaglaną ugotujcie na sypko. W międzyczasie porządnie opłuczcie i oczyśćcie pieczarki, po czym posiekajcie je w cienkie plasterki. Tak pokrojone podsmażajcie na patelni, bez dodatku tłuszczu. Dołączcie do nich uprzednio ugotowaną kaszę, koncentrat oraz stosowną według Was porcję ziół, wymieszajcie i całość podgrzejcie. Kiedy farsz osiągnie zwartą konsystencję, wypełnijcie wcześniej przygotowane połówki papryki. Jeżeli jesteście fanami żółtego sera, możecie przykryć faszerowaną paprykę jego cienką warstwą i całość zapiec w piekarniku.Mam nadzieję, że moja propozycja spotka się z Waszym uznaniem.Smacznego!
