Wykonanie
Ludzkość odkryła przepis na
sałatkę doskonałą!Bo jak inaczej określić satałkę, która jest witaminową bombą dla zdrowia, ma orzeźwiający smak, tak pożadany w ciepłe dni (w trakcie degustacji padło określenie "
daje poczucie przyjemnego chłodku"), wpasuje się w menu
śniadaniowe, lunchowe, obiadowe i... tak! do kolacji też pasuje. Sprawdza się też w aktywnym stylu życia - można zabrać ją ze sobą w podróż samochodem, a ona nie zmienia swojego smaku, konsystencji, koloru...Przed Państwem przepis na
sałatkowego Świętego Graala!

Do przygotowania 4 porcji sałatki potrzebujemy:- 1/2
arbuza pokrojonego w kostkę- kawałek
imbiru- sok i
skórkę z cytryny- listki
mięty- białe balsamico (crema)Proces przygotowania zaczynamy od umycia i pokrojenia
arbuza w kostkę.
Owoc przenosimy do miski i dodajemy teraz starty
imbir, skórkę i
sok z cytryny, posiekaną
miętę. Całość polewamy odrobiną białego
octu balsamicznego.Odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.Życzę Wam przyjemnej ochłody!
