Wykonanie
Sery twarogowe dostępne w naszych sklepach, w smaku nie koniecznie są pyszne, dlatego warto z nimi trochę poeksperymentować, by cenne źródło
białka i wapnia było zjadliwe a nawet apetyczne. Mam swój sposób, by
twaróg mógł przypaść do gustu przeciętnego niejadka.Składniki

250 gram
twarogu półtłustego3 całe
jaja (u mnie 2
jaja + 2
białka)2 łyżki
majonezu1 łyżeczka
masłapęczek
szczypiorkusól i
pieprz do smakuPrzygotowanie1. Na
maśle smażę z jaj (w części są to
białka, które zostały mi z ciasta) zwyczajną jajecznicę.

2. Masę
serową miksuję z przestudzoną jajecznicą,
majonezem i doprawiam
solą i
pieprzem (ostrożnie, bo niektóre
sery bywają osolone przez producenta). Dodaję posiekany drobno
szczypiorek i gotowe.Pasta jest bardzo smaczna. Dodatek jaj, naprawdę czyni cuda. Wybrałam wersję klasyczną ze
szczypiorkiem, ale pastę można przyprawiać na wiele sposobów. Gorąco polecam.

Jeśli spodobał Ci się Przepis polub na Facebooku. Będzie mi bardzo miło...Pozdrawiam Weronika