ßßß Cookit - przepis na Rewelacyjna pasta z jajecznicy i sera

Rewelacyjna pasta z jajecznicy i sera

nazwa

Wykonanie

Sery twarogowe dostępne w naszych sklepach, w smaku nie koniecznie są pyszne, dlatego warto z nimi trochę poeksperymentować, by cenne źródło białka i wapnia było zjadliwe a nawet apetyczne. Mam swój sposób, by twaróg mógł przypaść do gustu przeciętnego niejadka.
Składniki
250 gram twarogu półtłustego
3 całe jaja (u mnie 2 jaja + 2 białka)
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka masła
pęczek szczypiorku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
1. Na maśle smażę z jaj (w części są to białka, które zostały mi z ciasta) zwyczajną jajecznicę.
2. Masę serową miksuję z przestudzoną jajecznicą, majonezem i doprawiam solą i pieprzem (ostrożnie, bo niektóre sery bywają osolone przez producenta). Dodaję posiekany drobno szczypiorek i gotowe.
Pasta jest bardzo smaczna. Dodatek jaj, naprawdę czyni cuda. Wybrałam wersję klasyczną ze szczypiorkiem, ale pastę można przyprawiać na wiele sposobów. Gorąco polecam.
Jeśli spodobał Ci się Przepis polub na Facebooku. Będzie mi bardzo miło...
Pozdrawiam Weronika
Źródło:http://kuchniatosztuka.blogspot.com/2014/02/rewelacyjna-pasta-z-jajecznicy-i-sera.html