Wykonanie

Składniki:- 1 łyżka
masła- 2
bułki kajzerki- 4-5
jajek- 4
parówki- 120 g
startego sera żółtego- pół szklanki
mleka-
sól-
pieprz - suszona
bazyliaPrzygotowanie:Nieduże naczynie żaroodporne wysmarować
masłem.
Bułki przekroić w poprzek na 3 części, następnie każdą z nich na 4 kawałki i wyłożyć nimi dno naczynia.
Parówki pokroić na mniejsze kawałki, dołożyć do
bułek.Do miski wybić
jajka, dodać
mleko, doprawić
solą i
pieprzem według uznania, wszystko razem dokładnie wymieszać.Na
parówki wyłożyć
starty ser, zalać wszystko przygotowanymi
jajkami.Wierzch posypać
bazylią.Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 50 minut.Przed wstawieniem do piekarnika...

..... w piekarniku....

.... gotowe :)