Wykonanie

Uwielbiam wszelkiego rodzaju
ryby i pod każdą postacią. Ostatnio mam ogromną ochotę na wszystko co pływa. Codziennie zajadam się a to
pastą z makreli, a to
szprotkami wędzonymi,
śledziami i różnego rodzaju
rybami. Tym razem prezentuje przepis na pieczony filet z
mintaja .
Ryba ta jest dostępna w każdym markecie, a przygotowuje się ją bardzo szybko.

Składniki :-
ryż- bukiet
warzyw mrożonych bądź świeżych-
przyprawa do ryb-
pietruszka zielona-
masło-
sól,
pieprz
Przygotowanie:1.
Rybę rozmrażamy i myjemy.2. Przyprawiamy
przyprawą do ryb,
solą i
pieprzem.3. Na sreberko kładziemy cienki plasterek
masła, na którym kładziemy nasz filet. Na górę
ryby kładziemy kilka listków zielonej
pietruszki i również przykrywamy cienkim plasterkiem
masła.4. Wstawiamy
rybę w folii aluminiowej do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut, następnie po 15 minutach otwieramy sreberko i trzymamy
rybę kolejne 10 minut aby ładnie się przyrumieniła.5. Gotową
rybę podajemy z
ryżem i gotowanymi warzywami.S M A C Z N E G O ! ! !