Wykonanie

Kiedyś bardzo nie lubiłem
oliwek. Zmieniło się to pewnego razu, kiedy odwiedziłem kuzynkę i poczęstowała mnie swoimi
oliwkami. Przepis pochodzi właśnie z jej bloga .
Oliwki w tej zalewie, kiedy przejdą smakiem są przepyszne. Spróbujcie zrobić je chociaż raz, a pokochacie ich smak

Składniki :- Słoik zielonych
oliwek-
oliwa z oliwek extra virgin- 1 lub 2
papryczki chilli- 1 mała
cebula- 3 ząbki
czosnku- 3 łyżki suszonej
bazylii (ja użyłem świeżych liści)

Przygotowanie :1.
Oliwki odsączamy z zalewy i przekładamy do większego słoika.2. Z papryczki pozbywamy się nasion i drobno kroimy.3.
Czosnek i
cebulę również drobno siekamy.4. Do
oliwek dokładamy wszystkie przygotowane składniki i zalewamy
oliwą z oliwek.5. Dokładnie mieszamy słoik i wstawiamy do lodówki na ok. tydzień, co jakiś czas potrząsając.UWAGA! Zalewa kiedy będzie stał słoik w lodówce gęstnieje, ale to nic, wystarczy ją wyjąć na jakiś czas z lodówki i znów będzie
oliwa rozpuszczona.S M A C Z N E G O ! ! !