Wykonanie

Zapewne czasami robicie kotlety mielone w domu i zostaje Wam trochę
mięsa... i co z nim z robić? Bo jak już przyprawione z
jajkiem, to nie zamrozisz, wyrzucić szkoda. Ja miałem ostatnio trochę za dużo
mięsa, więc wpadłem na pomysł, że dodam trochę
majeranku, ugotuję
jajko i zrobię pieczeń rzymską . Pomysł rewelacyjny, bo do
chleba pieczeń jest idealna na śniadanie.

Składniki :-
Mięso przyprawione jak w przepisie na kotlety mielone- 5
jajek gotowanych- kawałek
masła i
bułka tarta do wysmarowania blachy

Przygotowanie :1. Blachę smarujemy
masłem, posypujemy
bułką tartą.2.
Jaja gotujemy na twardo.3.
Mięso mielone dzielimy na 2 części, jedną część kładziemy na spód blachy.4. Na wyłożone
mięso układamy ugotowane i obrane
jaja, bardzo blisko siebie.5. Na górę kładziemy resztę
mięsa i wygładzamy
wodą.6. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.7. Pieczeń trzymamy w piekarniku ok. 60 min8. Wyciągamy i czekamy aż ostygnie.S M A C Z N E G O ! ! !
