ßßß Cookit - przepis na Grillowany oscypek z żurawiną

Grillowany oscypek z żurawiną

nazwa

Wykonanie

Postanowiłam zrobić 2 wpisy najbardziej popularnym regionalnym serze Oscypku . Dziś podaję go tradycyjnie pocięty w grube plastry na ciepło z domową żurawiną. Smakuje "prawie jak w górach" szkoda , że prawie robi tak wielka różnicę.
Składniki:
- duży oscypek
- słoiczek żurawiny
do dekoracji talerza:
- roszponka
- mix bakaliowy: orzechy macadamia, rodzynki, suszona żurawina
Przygotowanie:
1. Oscypek pokroić na plastry grubości ok. pól centymetra.
2. Smażyć na odrobinie oliwy na dobrze rozgrzanej patelni ja posypałam odrobiną przyprawy do grilla.
3. Usmażone plastry ułożyć na środku talerza, udekorować żurawiną oraz sałatką z roszponki posypaną bakaliami.
SMACZNEGO !!!
Źródło:http://gotujebochce.blogspot.com/2013/08/grillowany-oscypek-z-zurawina_26.html