ßßß
400 g mąki100 g cukru50g świeżych drożdży2 jajka100 g masy marcepanowej200 ml mleka100g masładodatkowo200 g jagód100g zimnego masła4 łyżki brązowego cukruNa początek podgrzewamy mleko i roztapiamy w nim 100g masła. Mąkę wsypujemy do misy, robimy dołek i dodajemy pokruszone drożdże, zasypujemy 100g cukru.Przysypujemy delikatnie mąką.Dodajemy jajka i masło rozpuszczone w mleku. Wyrabiamy luźne ciasto. Gdyby wydawało wam się za rzadkie dodajcie odrobinę mąki.Zostawiamy do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość dodajemy do ciasta starty na grubej tarce marcepan i delikatnie przerabiamy ciasto.Wykładamy do foremki, na wierzch dajemy jagody. Następnie na owoce ścieramy na grubych oczkach zimne masło i wszystko posypujemy brązowym cukrem.Pieczemy ok 40 min w 175 stopniach.