Wykonanie
Na zewnątrz przyjemnie się ochłodziło, można poczuć lekki powiew wiatru. Liczę,że z nieba spadnie kilka kropel deszczu i powietrze
zrobi się rześkie i pachnące. Kontynuując cykl zdrowych , dietetycznych wypieków, postanowiłam dziś upiec ciasto owsiane z
owocami. To mój autorski przepis Pachnie cudnie smakuje wybornie, nie zawiera tłuszczu. Ciasto jest wilgotne lekko gliniaste, pysznie smakuje lekko ciepłe lub po mocnym schłodzeniu w lodówce a do tego wszystkiego proste i szybkie w przygotowaniu.Idealna przekąska na drugie śniadanie lub po treningu jako uzupełnienie węglowodanów. Proporcję podaję na tortownicę 18-20cm.

2 szklanki zmielonych
płatków owsianych1
jajko250ml
jogurtu naturalnego3/4 szklanki
cukru brązowego1/3 szklanki gorzkiego
kakao4 łyżki dowolnego
musliowoce sezonowe ja dałam
morele i
śliwki
Wszystkie składniki oprócz
owoców miksujemy do połączenia składników, przekładamy do przygotowanej wcześniej foremki, wyrównujemy , a na wierzch układamy
owoce. Pieczemy 40 min w 170 st.

