Wykonanie
Składniki / Ingredients :80 ml.
Espresso10 ml.
Syrop waniliowy /
Vanilia Syrup8 g. Agar-agar150 ml.
Mleko / Milk10 g.
Cukier / Sugar5 g. Lecytyna / Lecitin1. W garnku zagotować
espresso i
syrop waniliowy / In the pot boil
espresso with
vanilia syrup2. Schłodzić zawartość garnka / Cool down all the pot3. Dodać 4 g. agar-agar i mocno zmiksować / Add 4 g. agar-agar and hard blend4. Zagotować / Boil all5. Wylać zawartość rondla na płaskie naczynie i schłodzić do momentu zastygnięcia /
Pour the contents into a flat dish and cool down6. Zagotować 80 ml.
mleka z
cukrem / Boil 80 ml. milk and sugar7. Schłodzić całość / Cool down all8. Dodać 4. g agar-agar i mocno zmiksować / Add 4 g. agar-agar and hard blend9. Zagotować / Boil10. Napełnić strzykawkę cieczą i wstrzyknąć do rurki, pozostawić do zastygnięcia w rurce / Fill the syringe to inject liquid into the tube, allowed to solidify in the tube.11. 70 ml.
mleka ubić z lecytyną aż powstanie sztywna piana / 70 ml. milk hard blend with lecitine to hard foam
