ßßß
-dwie łyżki masła, w temp. pokojowej-ząbek czosnku-odrobina soli-4 kromki chlebaDo masła dodajemy sól i przez praskę przeciskamy czosnek. Mieszamy wszystko razem i smarujemy chleb. Który wkładamy na kilka minut do kombiwara (piekarnika). Ważne jest żebyśmy chleb wyjęli zaraz jak zacznie się złocić. Dłużej trzymany będzie spieczony i twardy.A tak nastawiłam mój sprzęt :)
Zaraz po wyjęciu :) oczywiście uważamy, bo są gorące.
W międzyczasie robimy jajecznicę. Ja do mojej użyłamDwa jajkaDwa plasterki szykiOdrobina masłaPieprz i sól do przyprawienia.Lubię wypieczoną :)Podajemy z ciepłym chlebkiem. Niby nic a naprawdę bardzo smaczne. Chlebek możemy też zjadać sam :) Mój 3 letni synek bardzo go lubi.
SMACZNEGO.